«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με την στρατηγική των θυσιών» λέει ο Ράιχενμπαχ
Βέβαιος ότι στις προσεχείς ημέρες «θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ» εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε ομιλία κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).
Βέβαιος ότι στις προσεχείς ημέρες «θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ» εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, σε ομιλία κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ).
Όπως εξήγησε «οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες» και αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Το βάρος αυτών των θυσιών στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών και για το λόγο αυτό η ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί, επισήμανε.
Σχετικά με την ρευστή ακόμα κατάσταση σχετικά με την ελληνική οικονομία ο κ.Ράιχενμπαχ είπε ότι αυτή η ρευστότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της κατάστασης στην ελληνική οικονομία ενώ επισήμανε ότι με τη λήξη του PSI πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες για να στηρίξουν την οικονομία.
Η δράση της Task Force σχετίζεται με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τις αλλαγές στη φορολογία, θέματα για τα οποία υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ. Τάχθηκε τέλος υπέρ της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών για την ίδρυση και τη λειτουργία επιχειρήσεων σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον και στην επιτάχυνση του ΕΣΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442