Η μείωση της τιμής της βενζίνης ανέστειλε τις κινητοποιήσεις στη Νιγηρία
Tη μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 30% ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν σε μία προσπάθεια να σταματήσει η γενική απεργία που έχει παραλύσει τη χώρα εδώ και μία εβδομάδα. Μετά την απόφαση αυτή, τα εργατικά συνδικάτα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί.
Tη μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 30% ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν σε μία προσπάθεια να σταματήσει η γενική απεργία που έχει παραλύσει τη χώρα εδώ και μία εβδομάδα.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει την πλήρη απελευθέρωση του πετρελαϊκού τομέα, ωστόσο, δεδομένων των δυσκολιών που συναντούν οι Νιγηριανοί, η κυβέρνηση ενέκρινε τη μείωση της τιμής των καυσίμων στα 97 νάιρα ανά λίτρο (0,60 δολάρια)» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.
Μετά την απόφαση αυτή, τα εργατικά συνδικάτα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί.
Δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί συμμετείχαν σε διαδηλώσεις επί πέντε συνεχείς ημέρες, την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνίδια κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου και τον διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου από 65 στα 150 νάιρα.
Ο πρόεδρος Τζόναθαν αποφάσισε την κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων για να απελευθερωθούν πόροι για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας. Όμως ο διπλασιασμός της τιμής των καυσίμων πλήττει τον πληθυσμό της Νιγηρίας, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια ημερησίως.
Να σημειωθεί ότι εκτός της γενικής απεργίας και των διαδηλώσεων, η Νιγηρία πλήττεται από θρησκευτικές συγκρούσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις -την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει το εξτρεμιστικό ισλαμικό κίνημα «Μπόκο Χαράμ»- που έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!

