
Σε τριήμερη αποχή οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματος
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα, Τετάρτη, έως την Παρασκευή αποφάσισε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του. Οι δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα προχωρήσουν στην παραπάνω κινητοποίηση, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα, Τετάρτη, έως την Παρασκευή αποφάσισε καιτο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα προχωρήσουν στην παραπάνω κινητοποίηση, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση τους επαγγέλματός τους.
Κατά της πλήρους απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος, όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη ταχθεί 32 δικηγορικοί σύλλογοι της περιφέρειας με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) κατά την τριήμερη αποχή των
δικηγόρων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα χορηγεί άδειες στους δικηγόρους προκειμένου να μπορούν να παρασταθούν στα δικαστήρια για τις εξής πέντε περιπτώσεις:
1) Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
2) Παραγραφές
3) Προθεσμίες
4) Αναστολές πλειστηριασμών
5) Προσωρινές διαταγές.
Παράλληλα, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη-αντίκρουση επιτρέπονται χωρίς άδεια (άρθρο 237 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έβγαλαν από το… σεντούκι 14.000 χρυσές λίρες
- Ο Λανουά δεν θέλει ξένους διαιτητές επειδή βλέπει ότι κλείνουν οι πόρτες
- Η Κίνα ξεκινά ξανά περιπολίες στις ακτές της Ταϊβάν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις
- Καύσωνες: Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος – Ακραία υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πλήττουν την Ελλάδα
- Ο Σαλάχ αποκάλυψε τι είπε στους συμπαίκτες του πριν από την πρόκριση της Αιγύπτου
- Η Τέιλορ Σουίφτ και ο Τράβις Κέλσι είναι επισήμως παντρεμένοι
- Νέες ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να εκδοθούν – Η διαδικασία και το κόστος
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442