«Δεν είμαστε τρομοκράτες» φωνάζουν οι προφυλακισμένοι δημοσιογράφοι στην Τουρκία
Εντείνεται το κύμα διαμαρτυριών στην Τουρκία λόγω της φυλάκισης και των διώξεων κατά δεκάδων δημοσιογράφων από την κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία δέχεται πυρά από το εσωτερικό και το εξωτερικό για την μεταχείριση του Τύπου στην χώρα.
Εντείνεται το κύμα διαμαρτυριών στην Τουρκία λόγω της φυλάκισης και των διώξεων κατά δεκάδων δημοσιογράφων από την κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία δέχεται πυρά από το εσωτερικό και το εξωτερικό για την μεταχείριση του Τύπου στην χώρα.
«Είμαστε δημοσιογράφοι, όχι τρομοκράτες» δηλώνουν στην Tutuklu Gazete, τη «Φυλακισμένη Εφημερίδα» που εκδόθηκε από τους συναδέλφους τους για να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους, όσοι είναι προφυλακισμένοι περιμένοντας για μήνες να παραπεμφθούν σε δίκη.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι η δημοσιογραφική δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων θεωρείται από την κυβέρνηση «υπονομευτική». Επισήμως πάντως οι Αρχές μιλούν για παραβιάσεις των νόμων και «διασπορά προπαγάνδας για λογαριασμό τρομοκρατικών οργανώσεων», εννοώντας το PKK.
Οι δημοσιογράφοι, κατά τις Αρχές, σχετίζονται με Κούρδους αντάρτες είτε με τη συνωμοσία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν την οποία είχαν σχεδιάσει παράγοντες στο στράτευμα.
Πρόκειται για 97 δημοσιογράφους και από αυτούς οι 30 συνελήφθησαν το Δεκέμβριο.
Όλο το 2011 ήταν χρονιά όπου ο Τύπος στην Τουρκία έγινε στόχος διώξεων και φυλακίσεων πολλές φορές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκαλώντας την έντονη κριτική διεθνών φορέων για την ελευθερία του Τύπου ακόμα και από τις ΗΟΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
- Γιατί τόσο λίγες γεννήσεις; Ίσως να έχουμε παραβλέψει τον σημαντικότερο λόγο από όλους
- Σκούπες νέας γενιάς: Καθαριότητα χωρίς κόπο – τι να επιλέξεις
- «Βέτο» ΝΔ μέσω ΕΛΚ στους μάρτυρες για ΟΠΕΚΕΠΕ που θα δει η Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβούλιου
- Οι γενικοί τελωνειακοί δασμοί του προέδρου Τραμπ κρίθηκαν (ξανά) παράνομοι από δικαστήριο στις ΗΠΑ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/5): Δράση με Παναθηναϊκός – Βαλένθια και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Φωτογραφίζονται στα γυρίσματα του Maestro
- Χανταϊός: Σε επιφυλακή οκτώ χώρες για πιθανή διασπορά μέσω επιβατών στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442