
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί, αποφάσεις λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί
Συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί. Οι γιατροί του ΙΚΑ θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες από τη Δευτέρα, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία. Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα. Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί τη Δευτέρα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.
Συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ιδιώτες γιατροί.
Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη των Ταμείων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί τη Δευτέρα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.
Οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου. Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.
Οι ιδιώτες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Ο ΙΣΑ καλεί για «τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό».
Τέλος, και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συνεδριάσει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442