Αμετάβλητο έναντι του προηγούμενου μήνα στο 10,3% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat. Έναντι του 2010, όταν το ποσοστό ήταν 10%, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 587.000 άτομα. Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν Ισπανία και Ελλάδα, ενώ τα χαμηλότερα Αυστρία, Λουξεμβρούργο και Ολλανδία.
Αμετάβλητο έναντι του προηγούμενου μήνα στο 10,3% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat.
Έναντι του 2010, όταν το ποσοστό ήταν 10%, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 587.000 άτομα.
Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν Ισπανία (22,9%) και Ελλάδα (18,8% με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου), ενώ τα χαμηλότερα Αυστρία (4%), Λουξεμβρούργο και Ολλανδία (4,9%).
Στο σύνολο της ΕΕ, η ανεργία ήταν 9,8% (όπως και τον Οκτώβριο) και έναντι του 2010 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 723.000 άτομα.
Συνολικά, 23.674 εκατ. άτομα ήταν άνεργοι στις 27 χώρες της ΕΕ, εκ των οποίων τα 16,372 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.
Την κακή πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας δείχνουν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, που η Eurostat έδωσε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο μειώθηκαν, σε ετήσια βάση, κατά 2,5% στην Ευρωζώνη και 1,3% στην ΕΕ, ενώ έναντι του Οκτωβρίου η πτώση ήταν 0,8% και 0,6% αντίστοιχα.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών