Εκατοντάδες υποστηρικτές της προέδρου της Αργεντινής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί η Κριστίνα Φερνάντες σε επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδούς. Οι Αργεντίνοι εμψυχώνουν την εξαιρετικά δημοφιλή πρόεδρο κρατώντας φωτογραφίες της, αφίσες και κάρτες με ευχές για ταχεία ανάρρωση. Το κύμα συμπαράστασης ξεκίνησε με αγρυπνία έξω από το νοσοκομείο στην Πιλάρ στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες και «εξαπλώνεται» στην Πλάσα ντε Μάγιο και σε μεγάλες πλατείες της Αργεντινής.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της προέδρου της Αργεντινής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, όπου θα υποβληθεί η Κριστίνα Φερνάντες σε επέμβαση για καρκίνο του θυρεοειδούς. Οι Αργεντίνοι εμψυχώνουν τη δημοφιλή πρόεδρο κρατώντας φωτογραφίες της, αφίσες και κάρτες με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Το κύμα συμπαράστασης ξεκίνησε με αγρυπνία έξω από το νοσοκομείο στην Πιλάρ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το Μπουένος Άιρες, και «εξαπλώνεται» στην Πλάσα ντε Μάγιο και σε μεγάλες πλατείες της Αργεντινής όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Η 58χρονη Κριστίνα Φερνάντες διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας στην προεδρία έπειτα από μία θριαμβευτική εκλογική νίκη.

Μετά την επέμβαση θα ακολουθήσει περίοδος ανάρρωσης έως τις 24 Ιανουαρίου και στο διάστημα αυτό τα ηνία θα κρατά ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής Αμάντο Μπουδού.

Ο καρκίνος διαγνώστηκε σε εξετάσεις ρουτίνας και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προεδρίας δεν έχει εντοπιστεί μετάσταση. Εφόσον ο καρκίνος του θυρεοειδούς διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο υπάρχουν υψηλές πιθανότητες ανάκαμψης.

Αφότου έγινε γνωστό πως η Κριστίνα Φερνάντες πάσχει από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας -καρκινοπαθής και ο ίδιος- ξεσήκωσε σάλο, αναρωτώμενος «μήπως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής».

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν φρικτές και καταδικαστέες τις δηλώσεις Τσάβες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr