
Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί
Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, καθώς τα πρώτα μηνύματα μετά την πρόταση για την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι θετικά. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, ενώ αισιόδοξος ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, εμφανίστηκε -μιλώντας στον Βήμα 99,5- ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.
Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, ενώ αισιόδοξος ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, εμφανίστηκε -μιλώντας στον Βήμα 99,5– ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.
Πιστεύω ότι βρέθηκε μία λύση, την οποία θα αποδεχθούν οι φαρμακοποιοί κι έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, υποστήριξε ο κ. Τιμοσίδης.
Ειδικότερα, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ που ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ.
Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο ΟΓΑ συμμετέχει από την 1η Φεβρουαρίου στον ΕΟΠΥΥ και συνεπώς, οι συνταγές Ιανουαρίου θα κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ, με ημερομηνία πληρωμής την 22η Ιανουαρίου.
Για τα παλαιά χρέη του ΟΠΑΔ, το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τις επόμενες μέρες ρύθμιση, με την οποία αναλαμβάνει τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προς τα φαρμακεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442