
Χιλιάδες κάτοχοι πιστωτικών καρτών θύματα «αντισιωνιστών» χάκερ
Χάκερ που ισχυρίζονται ότι δρουν από το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας υπέκλεψαν από τράπεζες του Ισραήλ και ανάρτησαν στο Διαδίκτυο τους αριθμούς δεκάδων χιλιάδων πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα μάλιστα με ισραηλινά μέσα, οι χάκερ δηλώνουν ότι ήλπιζαν να «βλάψουν τη σιωνιστική τσέπη».
Χάκερ που ισχυρίζονται ότι δρουν από το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας υπέκλεψαν από τράπεζες του Ισραήλ και ανάρτησαν στο Διαδίκτυο τους αριθμούς δεκάδων χιλιάδων πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα μάλιστα με ισραηλινά μέσα, οι χάκερ δηλώνουν ότι ήλπιζαν να «βλάψουν τη σιωνιστική τσέπη».
Όπως παραδέχτηκε ο Ντον Κότλερ, διευθύνων σύμβουλος της Isracard, οι χάκερ δημοσίευσαν 400.000 αριθμούς πιστωτικών καρτών, από τους οποίους όμως οι περισσότεροι είχαν λήξει ή ήταν εσφαλμένοι.
Σύμφωνα με την ισραηλινή κεντρική τράπεζα, ενεργές ήταν μόνο οι 15.000 από τις κλεμμένες κάρτες.
Ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος Ynet αναφέρει ότι οι δράστες ανάρτησαν τα επίμαχα δεδομένα σε αθλητικό δικτυακό τόπο του Ισραήλ. Σε μήνυμά τους, οι χάκερ φέρονται να χαρακτήριζαν την υποκλοπή «δώρο στην ανθρωπότητα για το Νέο Έτος», για το οποίο ήλπιζαν ότι «θα βλάψει τη σιωνιστική τσέπη».
Εκπρόσωπος της Visa CAL δήλωσε πάντως ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί το εάν οι δράστες είναι όντως Σαουδάραβες.
Λεπτομέρειες για την κυβερνοεπίθεση δεν γνωστοποιήθηκαν και οι κλεμμένες κάρτες ακυρώθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σοκ στην Αγγλία: Αποβολή της Σαουθάμπτον από τα play-off της Championship λόγω του σκανδάλου «Spygate»
- Καιρός: Σκηνικό φθινοπώρου και ξαφνική νεροποντή στην Αθήνα – Βγήκαν ξανά ομπρέλες και αδιάβροχα
- ΜΙΔΑ: «Μπλόκο» σε επιδόματα και ακίνητα – Τι αλλάζει
- LIVE: Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι
- Ολυμπιακός: Με τον κόσμο του στην Μάλτα για τα Final Four σε άνδρες και γυναίκες
- Κρήτη: Η δράση της συμμορίας στα Βορίζια – Αθώοι δηλώνουν οι συλληφθέντες



