Δέκα διαδηλωτές νεκροί στη Συρία με το καθεστώς να επιμένει στην άγρια καταστολή
Με δακρυγόνα απάντησε η συριακή αστυνομία στους εκατοντάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων της αντιπολίτευσης για μαζικές συγκεντρώσεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με στόχο να δείξουν στους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου το επίπεδο της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του Άσαντ. Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Με δακρυγόνα απάντησε η συριακή αστυνομία στους εκατοντάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων της αντιπολίτευσης για μαζικές συγκεντρώσεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής, με στόχο να δείξουν στους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου το επίπεδο της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά του Άσαντ.
Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς διαδηλωτές από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, πέντε στη Χαμά και πέντε στη Ντεραά.
Οι αυτομολήσαντες του αραβικού στρατού, ο λεγόμενος «Ελεύθερος Στρατός της Συρίας», ανακοίνωσαν από την πλευρά τους «παύση πυρός» κατά κυβερνητικών στόχων για όσο βρίσκεται στη χώρα η αποστολή του Συνδέσμου.
Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν στη Συρία αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσουν εάν και κατά πόσο η Δαμασκός τηρεί τη συμφωνία για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων.
Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής έγιναν στην Ντούμα της Δαμασκού, την Χαμά και την Ιντίλμπ, σύμφωνα με τις αναφορές των οργανώσεων.
Το «Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις της επαρχίας Ιντλίμπ μετά τις προσευχές της Παρασκευής. Ακτιβιστές στην Χάμα και στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού έκαναν λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση εικόνες που εμφανίζουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν σε μια συνοικία της πόλης Χομς.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και υπήρξαν επεισόδια με τουλάχιστον 24 τραυματίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442