Οι Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης λόγω της οικονομικής κρίσης
Πρωταθλητές στην... απαισιοδοξία εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα κακή και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.
Πρωταθλητές στην… απαισιοδοξία εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα κακή και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν, επίσης, οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι (94%) και οι Πορτογάλοι (92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας σημειώνουν οι Σουηδοί 14%, οι Λουξεμβούργιοι 15% και οι Γερμανοί 20%.
Το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ.
Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.
Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011).
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των «27», με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%. Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα