Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 650 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Στον αντίποδα, τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν αξιόλογα κέρδη.
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Στις 11:05, ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,31% στις 657,59 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,50%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 1,21% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,69%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,46%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 28 ήταν σε θετικό έδαφος, 17 σε αρνητικό, ενώ 6 ήταν αμετάβλητες.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα χρηματιστήρια σημειώνουν αξιόλογα κέρδη, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωνε άνοδο 0,71% στις 5.404,87 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 ενισχυόταν κατά 0,80% στις 2.999,97 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ ήταν υψηλότερα κατά 0,89% στις 5.725,39 μονάδες.
Στην Ισπανία το χρηματιστήριο ενισχυόταν κατά 0,53% και στην Ιταλία κατά 0,90%.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 8.377,37 μονάδες με απώλειες 1,66%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε κακή κατάσταση η Σβίατεκ: «Δεν έχω νιώσει έτσι εδώ και πέντε χρόνια…»
- Ψαλιδίζει τον πήχη της ανάπτυξης η Τράπεζα της Ελλάδος – Οι πρώτες ανησυχίες λόγω πολέμου
- Η στιγμή του ιρανικού πλήγματος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (βίντεο)
- Δουδωνής από Στύψη: Δεν μπορούν να αφήσουν την κτηνοτροφία να πεθάνει – Περιμένω απαντήσεις στις 6 προτάσεις για τον αφθώδη πυρετό
- «Θέλω να τον σκοτώσω»: Η άγνωστη στιχομυθία Μπρους Λι και Τσακ Νόρις και το ρίσκο
- Η ναυπήγηση του Εθνικού Πλοίου επί τάπητος στη συνάντηση Κικίλια – Δένδια

