Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
Παράταση της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν Α.Διαμαντοπούλου και Π.Ευθυμίου

Παράταση της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητούν Α.Διαμαντοπούλου και Π.Ευθυμίου

Υπέρ της άποψης που διατύπωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκαν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Πέτρος Ευθυμίου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων» δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Υπέρ της άποψης που διατύπωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκαν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Πέτρος Ευθυμίου.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων» δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Με άρθρο της στην προσωπική της ιστοσελίδα τονίζει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει (τουλάχιστον από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση) την επιλογή ανασχηματισμού, στελέχωσης της κυβέρνησής του, χωρίς αποτύπωση κομματικών σχεδιασμών και με διεύρυνση της σημερινής στήριξης.

» Να συμμετέχουν οι πλέον κατάλληλοι και ικανοί, οι οποίοι αναπόσπαστοι από οποιοδήποτε άλλο έργο ή βλέψεις θα ασχοληθούν με τα αντικείμενα αρμοδιότητας τους. Δεν υπάρχει υπουργείο και χώρος που τα άμεσα προβλήματα δεν είναι τεράστια.

» Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει, ανταποκρινόμενη και στον τεχνοκρατικό της χαρακτήρα, να θέσει στόχους ανά μήνα και ανά υπουργείο. Θα ενθαρρύνει όλους τους κρατικούς λειτουργούς στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Και φυσικά θα πρέπει να ελέγξει και να κατευθύνει τις υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση της τεχνικής βοήθειας, που μας παρέχεται, η οποία δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθεί τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που όλα δρομολογούνται.»

Υπέρ της άποψης του Κωστή Στεφανόπουλου για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τις εκλογές τάχθηκε και ο Πέτρος Ευθυμίου μιλώντας στον Real Fm.

Επί της ουσίας τόνισε πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία έχει ατέλειες, όπως είπε, θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι να τελειώσει η κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί οικονομικά και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Να μη βάλουμε μπροστά τη λογική των κομμάτων μας αλλά της πατρίδας» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ελαστική» τη συμφωνία που έκανε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Είχα πει εξ΄αρχής ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρείται ειδικού σκοπού ή περιορισμένης ευθύνης» σημείωσε ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος επιχείρησε να αποσυνδέσει τη θέση του αυτή από τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τις αιτιάσεις ότι το κόμμα προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο πριν γίνουν εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies