Σημαντικές απώλειες 2,08% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα
Η αρνητική αντίδραση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών δείχνει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν λειτούργησαν καθησυχαστικά για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι απώλειες έφθασαν την Δευτέρα στο 2,08% με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 661,77 μονάδες. Κατακόρυφη πτώση για τις τράπεζες με τον αντίστοιχο δείκτη να βουλιάζει κατά 9,37%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν και για την επιτυχία του PSI. Στο κόκκινο και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την πτώση να ξεπερνά σε αρκετά το 2%.
Η αρνητική αντίδραση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών δείχνει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν λειτούργησαν καθησυχαστικά για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι απώλειες έφθασαν την Δευτέρα στο 2,08% με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να υποχωρεί στις 661,77 μονάδες.
Κατακόρυφη πτώση για τις τράπεζες με τον αντίστοιχο δείκτη να βουλιάζει κατά 9,37%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν και για την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).
Στο κόκκινο και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την πτώση να ξεπερνά σε αρκετά το 2%.
Στην Αθήνα αναιμικός παρέμεινε ο τζίρος διαμορφούμενος στα 32,68 εκατ. ευρώ.
«Η αγορά είναι ιδιαίτερα ρηχή με αποτέλεσμα να βλέπουμε έντονες μεταβολές», δήλωσε στο Reuters ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής στην Eurobank EFG Equities.
«Επιπλέον η καθυστέρηση του PSI ενισχύει την αβεβαιότητα των επενδυτών» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442