
Αισιόδοξος για το μέλλον της ΕΕ και του ευρώ δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Την πίστη του ότι η Ευρώπη και το κοινό της νόμισμα θα βγουν ισχυρότερες από την κρίση επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένα 24ωρο μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για το νέο τοπίο μέσα στο οποίο θα κινείται η Ευρωζώνη. «Τα πράγματα είναι καλύτερα για το κοινό τους νόμισμα» είπε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του διαφώνησε για να προστατέψει τα συμφέροντά της.
Την πίστη του ότι η Ευρώπη και το κοινό της νόμισμα θα βγουν ισχυρότερες από την κρίση επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Ευρώπη έχει πάντα βγει ισχυρότερη από τις κρίσεις» γράφει ο Σόιμπλε σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα και επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το ενιαίο νόμισμα είναι «σταθερό», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος υπενθυμίζει ότι μετά την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, οι τιμές έχουν αυξηθεί λιγότερο από την εποχή του γερμανικού μάρκου.
Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν, δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης υποστήριξαν το νόμισμά τους, συμφωνώντας να εκπονήσουν μια νέα συνθήκη για την βαθύτερη οικονομική ενοποίηση, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να την σταθεροποιήσουν.
Ο Όσμπορν επανέλαβε επίσης την άποψη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ότι η Βρετανία είχε δίκιο να επιλέξει να εξαιρεθεί από το σχέδιο για μια δημοσιονομική ένωση, επειδή δεν ήταν προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ερωτηθείς από ραδιοσταθμό του BBC, αν το Ευρώ είναι ασφαλέστερο από ό,τι πριν από 48 ώρες, ο Όσμπορν απάντησε: «Νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, επειδή τώρα θα συντονίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους με τον τρόπο που πιθανώς ήταν αναγκαίος… αλλά είναι μια
αναγκαία αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση για να κάνουν το ευρώ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.»
Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Βρετανία θα χάσει την επιρροή της εντός της ΕΕ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ότι και οι «27» θα συζητούν θέματα σχετικά με το ρόλο της ΕΕ ως εμπορικού συνασπισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442