Το εμβληματικό sport coupe της Volvo στη δεκαετία του '60 "επιστρέφει" στο 2011 χάρη στην πένα του αρχισχεδιαστή της σουηδικής φίρμας. 

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εμφάνιση του P1800, ο Christopher Benjamin επικεφαλής σχεδίασης στη σουηδική φίρμα, δημιούργησε ένα σκίτσο αυτού που θα αποτελούσε μια σύγχρονη απεικόνιση του εμβληματικού μοντέλου.

Έχοντας μια σχετικά περιπετειώδη ιστορία μέχρι να βρει το δρόμο προς τις γραμμές παραγωγής όπου και παρέμεινε από το 1961 έως το 1973, το P1800 σχεδιάστηκε από τον Σουηδό σχεδιαστή Pelle Petterson που τότε ανήκε στις τάξεις του ιταλικού οίκου Italian Carozzeria Pietro Frua κατά παραγγελία της Volvo.

Το 1957 το P1800 είχε ολοκληρώσει το στάδιο εξέλιξης και ήταν έτοιμο να περάσει το κατώφλι των εγκαταστάσεων του Karmann ο οποίος και είχε αναλάβει την κατασκευή του notch-back coupe, όταν ο μεγαλύτερος πελάτης του κατασκευαστή, η τότε Volkswagen VAG, απείλησε να ακυρώσει όλα τα συμβόλαια της αν το μοντέλο της Volvo κατασκευαζόταν από τον γερμανικό οίκο που εκείνη την εποχή φιλοξενούσε και την παραγωγή του Karmann Ghia.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια προτού το P1800 λανσαριστεί. Αφού παρουσιάστηκε στην έκθεση των Βρυξελλών τον Ιανουάριο του 1960 η Volvo ανέθεσε στο Βρετανό κατασκευαστή Jensen Motors την παραγωγή του σουηδικού μοντέλου που έφτασε τελικά στην αγορά το Σεπτέμβριο του 1960.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr