Την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ζητεί να τον αφήσουν απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, αν και επισημαίνει πως «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο» υπογραμμίζει ότι η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχει προσδιοριστεί είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εσωτερική ομαλότητα.

{{{ moto }}} «Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» λέει ο κ.Σαμαράς.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι «αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει».

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η παράταση της θητείας της ή η διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύει την αποστολή της κυβέρνησης.

«Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει δεν είναι δική μας «εμμονή». Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας» αναφέρει.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η πολιτική εξελίσσεται και δεν είναι «μουσειακό αντικείμενο» και συμπληρώνει σχετικά με τη στάση του ότι «δεν είναι πολιτική να λες το ίδιο «ποίημα» βρέξει-χιονίσει».

«Η πολιτική είναι «κίνηση» και βρίσκεται σε κίνηση. Η ακινησία δεν είναι αρετή για την πολιτική. Είναι αρρώστια» τονίζει.

Προτάσσει, τέλος, τον όρο τροποποιήσεις για το μνημόνιο και υποστηρίζει ότι είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας