To Άστρο των Χριστουγέννων …φωτίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αποτελεί μία επίκαιρη παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου. Θεματικά πρόκειται για το γνώριμο και αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο όμως στον θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου αποκτά μια επιστημονική και εκπαιδευτική διάσταση.
Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μια εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό.
Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμιά επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα. Συγχρόνως γεμίζει τον χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας στους μεγάλους αναδύοντας πλήθος συναισθημάτων, που σίγουρα θα συγκινήσουν κάθε παιδικό βλέμμα και παράλληλα θα ξυπνήσουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος
Μουσική-Sound Design: Μπάμπης Μπλαζουδάκης
Animation: Γιάννης Βαμβακάς,
Αφηγητές: Χρήστος Σιμαρδάνης και Κώστας Σεραφειμίδης
Κείμενο & Οδηγός Παράστασης: Διονύσης Σιμόπουλος
Ίδρυμα Ευγενίδου-Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Λεωφ. Συγγρού 387 (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)
Π.Φάληρο
Τηλ: 210 9469600
- «Δεν θα πάψω ποτέ να σε αγαπάω»: Το συγκινητικό βίντεο της 9χρονης κόρης του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ
- Ο Μαξ Ντόουμαν είναι το next big thing στο πλάνο του Αρτέτα
- Ανδρουλάκης: Δεν θα συνεργαστώ με τη ΝΔ σε καμία εκδοχή της, πολιτική αλλαγή με αυτούς σε κυβέρνηση δεν υπάρχει
- Βίντεο από την επιβίβασή του Μακρόν στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο
- Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος του πόσιμου νερού – Γιατί στοχοποιούνται μονάδες αφαλάτωσης
- Ο Τραμπ «έχει υπ’ όψιν του» πιθανό διάδοχο του Χαμενεΐ – Δεν αποκλείει τη δολοφονία του νέου ηγέτη του Ιράν

