Τον Οκτώβριο του 2012 η δημοπράτηση των έργων για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου
Η επίσπευση του χρονοδιαγράμματος εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου αποφασίστηκε την Τρίτη σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη. Τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης των έργων από το ΕΣΠΑ και τον Οκτώβριο η δημοπράτησή τους.
Ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ, του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη , με αντικείμενο την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία μετείχαν οι συναρμόδιοι φορείς αλλά και οι μελετητές και είχε ως στόχο το συντονισμό τους, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, επίλυση των εκκρεμοτήτων και αποφασίστηκε η επίσπευση του χρονοδιαγράμματος εκπόνησης των μελετών.
Σύμφωνα με αυτό, τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης των έργων από το ΕΣΠΑ και τον Οκτώβριο η δημοπράτησή τους.
Τα έργα αφορούν τη μετατόπιση και μερική κάλυψη της παραλιακής λεωφόρου, την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Καλλιθέας και Μοσχάτου και τη δημιουργία αστικού μητροπολιτικού πάρκου σε συνδυασμό με την κατασκευή προβλητών περιπάτου στην παραλιακή ζώνη.
Στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η άμεση προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την κεντρική
προβλήτα που προβλέπει το master plan του Ρέντσο Πιάνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προυπολογισμός των έργων ανάπλασης ανέρχεται σε 215 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Πειβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων ανάπλασης έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας Χωραταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Μαρία Κάλτσα, και ο γενικός γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής του ΥΠΟΤ, Γιάννης Πυργιώτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442