
Ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ επιμένει ο Άκερμαν
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές και ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες, επιμένει ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Ακόμη υποστηρίζει ότι η έκδοση ευρωομολόγων αυτή τη στιγμή θα έστελνε «λάθος μήνυμα στις αγορές» και ως εκ τούτου τάσσεται ενάντια σε μια τέτοια επιλογή. Αντίθετο τον βρίσκει και η ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρέπει να αυξηθεί η πίεση στις υπερχρεωμένες χώρες, επαναλαμβάνει.
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές και ανυπολόγιστες παράπλευρες απώλειες, επιμένει ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος μετάστασης από την Ελλάδα υποτιμήθηκε από όλους.
Ακόμη υποστηρίζει ότι η έκδοση ευρωομολόγων αυτή τη στιγμή θα έστελνε «λάθος μήνυμα στις αγορές» και ως εκ τούτου τάσσεται ενάντια σε μια τέτοια επιλογή.
«Δεν νομίζω ότι τα ευρωομόλογα θα ήταν μια καλή λύση προς το παρόν» τόνισε σε ομιλία του στη Σεούλ.
Αντίθετο τον βρίσκει και η ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως εξήγησε είναι ενάντια στη δράση της ΕΚΤ ως «πιστωτή έσχατης ανάγκης», που θα της επέτρεπε να αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων.
Πρέπει να αυξηθεί η πίεση στις υπερχρεωμένες χώρες, επαναλαμβάνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτάβι: Ο «χρυσός» κανόνας της κοινωνικοποίησής του
- Ο Δράκουλας στα δόντια του Έλβις – Αναπάντεχο επιχειρηματικό deal για «αφαίμαξη τουριστών»
- Τα σοβαρά προβλήματα της Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκαρούμπα, η κατάσταση του Φελίζ και τα δεδομένα στο «5»
- Ζαχαράκη για πανελλαδικές: «Το ισχύον μοντέλο έχει φτάσει στα όρια του – Να μην κρίνεται το μέλλον σε μία τρίωρη εξέταση»
- Υποβοηθούμενος θάνατος: Πρώτη υπόθεση ευθανασίας στην Ουρουγουάη
- Εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα: Νέες μαρτυρίες-κλειδιά – Στο Μίσιγκαν κρύβεται ο καταζητούμενος σύζυγος


