Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν την πεντάθυρη έκδοση του C30, η οποία θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2012, να ονομάζεται -στα πρότυπα των station wagon προτάσεων του Σουηδού κατασκευαστή- V30.

Σήμερα, οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονται, με το C30 να αποτελεί το επικρατέστερο όνομα για όλες τις εκδόσεις του σουηδικού hatchback.

Όπως αποκαλύπτουν οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το πεντάθυρο C30 πρόκειται να διατηρήσει αρκετά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των σημερινών προτάσεων της φίρμας.

Σχεδόν σίγουρη, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται και η σημαντική αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων, η οποία με τη σειρά της θα ενισχύσει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του πενταθέσιου θαλάμου επιβατών.

Σε επίπεδο κινητήρων, τα αποδοτικά και αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, αναμένεται να αποτελέσουν τη συνηθέστερη επιλογή στην γκάμα του νέου C30, από την οποία, βέβαια, δεν θα λείψουν οι ισχυρότεροι συνδυασμοί.

Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου.

AUTOMEDIA