
Μπαράζ επαφών Παπαδήμου σε Βρυξέλλες-Λουξεμβούργο από τη Δευτέρα
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο. Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Επί τάπητος, το θέμα των πολιτικών εγγυήσεων για την καταβολή της 6ης δόσης.
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στην ατζέντα του πρωθυπουργού θα βρεθεί το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Κομισιόν για την εκταμίευση της 6ης δόσης με δεδομένη την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί, αλλά και την τοποθέτηση του Γ.Καρατζαφέρη ότι δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω εγγύηση.
Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν Αθήνα και Βρυξέλλες να κινούνται προς συμβιβασμό σχετικά με το αίτημα για έγγραφη δέσμευση του πρωθυπουργού, καθώς και των πολιτικών αρχηγών.
Οι Βρυξέλλες φαίνεται να ζητούν τώρα επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, την οποία θα συνυπογράφουν οι Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς, προκειμένου έως το τέλος του μήνα να εκταμιευθεί η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Βαρκελώνη διπλασιαζει τα τέλη για τους επισκέπτες από κρουαζιέρες για να χτυπήσει τον υπερτουρισμό
- Θα αποφύγει τη μείωση επιτοκίων η Fed – Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
- Πτώση από γκρεμό του Mr Mango: Όλα έδειχναν ότι ο κακομαθημένος γιος ήταν ο ένοχος – Επιβεβαιώθηκε
- ΟΦΗ για Νέιρα «Θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Ομιλίτικης ιστορίας»
- Επεισοδιακή άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου και κόντρα με Φλωρίδη – «Μόνο τα τσιράκια του, οι επίορκοι δικαστές με κατήγγειλαν»

