Σε σκόπελο διακινδυνεύει να «πέσει» ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το θέμα του καμποτάζ, το οποίο αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους ναυτεργάτες.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί σε σύσκεψη για θέματα κρουαζιέρας στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, είπε πως ο συγκεκριμένος τομέας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα το επόμενο τρίμηνο για την κυβέρνηση.

«O προηγούμενος νόμος άρει το καμποτάζ, αλλά με μερικό τρόπο. Ο νόμος αυτός είχε μια φιλοδοξία, που ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί, καθώς είναι προφανές ότι έχουν γίνει μόνο τρεις σχετικές συμβάσεις. Άρα θα εξετάσουμε μία πιο ευέλικτη πολιτική. Είχα ήδη μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μ.Χρυσοχοΐδη και έχουμε συμφωνήσει στα βήματα, ώστε να είμαστε πολύ γρήγοροι» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση αν έχει ενημερωθεί για τα αιτήματα των Ελλήνων ναυτικών, είπε: «Έχω δώσει ήδη εντολή στο γραφείο μου και πρόκειται να τους καλέσω, αν είναι δυνατόν και αύριο. Και δεν θέλω να γίνει η παραμικρή παρεξήγηση στο ότι τα αιτήματα των ‘Ελλήνων ναυτικών για μας είναι ιερά».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ, που είχε συγκεντρωθεί από όλα τα κτίρια, ζητώντας σκέψεις και ιδέες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών υπαλλήλων, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.

Για τα επόμενα βήματα του επεσήμανε πως έχει στόχο να επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες όλα τα νησιά -από το Καστελόριζο έως την Γαύδο όπως είπε- και να προσπαθήσει να λύσει από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο