Προθεσμία έως τις 24 Νοεμβρίου στους μεγαλο-οφειλέτες για τη ρύθμιση των χρεών τους
Μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου καλούνται από το υπουργείο Οικονομικών τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο οφειλετών και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα μέτρα των κατασχέσεων και της διαδικασίας του αυτόφωρου.
Μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου καλούνται από το υπουργείο Οικονομικών τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.
Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 Αʼ) και την Υπουργική Απόφαση 1185/2011.
Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας, τονίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα.
Από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ να εντείνει τις πιέσεις προς τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρά στην ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτόφωρου.
Ανώτατοι παράγοντες του ΣΔΟΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα λίστες με τα ονόματα οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν πάνω
από 150.000 ευρώ ο καθένας (ληξιπρόθεσμες οφειλές) και αμέσως μετά θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία μεταξύ των οποίων και το αυτόφωρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα χρήματα που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από το Europa League και αυτά που διεκδικεί
- Ενοχλημένη η Άγκυρα για τους Patriot στην Κάρπαθο – «Παράνομη ενέργεια, λαμβάνουμε μέτρα»
- Χρήστος Νικολόπουλος: Τα στενά της Μυκόνου γέμισαν με τους ήχους του μπουζουκιού του
- Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε νεαρή μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Kατέβασαν τον άνδρα
- Το ζευγάρι των ρεκόρ: Ο Μπαμ Αντεμπάγιο και η θρύλος του WNBA, Έιτζα Γουίλσον (vids)
- Προειδοποίηση για επιχείρηση παρακολούθησης ευρωπαίων αξιωματούχων και στρατιωτικών σε WhatsApp και Signal
- Έχω παιδιά: Το μαρτύριο της φασίνας
- Doomscrolling: Ένας εχθρός που κάθε βράδυ… ροκανίζει τον ύπνο και την ποιότητα ζωής μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442