
Στα 5,68 δισ. ευρώ το ενεργητικό της ελληνικής αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων
Tο συνολικό ενεργητικό της ελληνικής αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων περιορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 0,77%, στα 5,68 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγορές μεριδίων διαμορφώθηκαν στα 21,32 εκατ. ευρώ.Αναλυτικότερα, το ενεργητικό των Μετοχικών Α/Κ υποχώρησε κατά 0,92% στα 1,55 δισ. ευρώ, λόγω των αρνητικών αποδόσεων που σημείωσαν στο σύνολό τους οι επιμέρους κατηγορίες, καθώς και των εξαγορών […]
Tο συνολικό ενεργητικό της ελληνικής αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων περιορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 0,77%, στα 5,68 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγορές μεριδίων διαμορφώθηκαν στα 21,32 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, το ενεργητικό των Μετοχικών Α/Κ υποχώρησε κατά 0,92% στα 1,55 δισ. ευρώ, λόγω των αρνητικών αποδόσεων που σημείωσαν στο σύνολό τους οι επιμέρους κατηγορίες, καθώς και των εξαγορών μεριδίων ύψους 4,67 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο αποδόσεων, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης κατέγραψαν τις υψηλότερες απώλειες της τάξης του 2,23% κατά μέσο όρο, ενώ ακολούθησαν τα Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών και τα Διεθνή Α/Κ με αρνητική μέση εβδομαδιαία απόδοση της τάξης του 1,43% και 1,33% αντίστοιχα. Ωστόσο τα Ελληνικά Α/Κ σημείωσαν ηπιότερες απώλειες της τάξης του 0,52%.
Η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων των Μικτών Α/Κ περιορίστηκε κατά 0,41%, στα 1,01 δισ. ευρώ, λόγω των αρνητικών αποδόσεων και των εκροών ύψους 1,98 εκατ. ευρώ.
Στα Ομολογιακά Α/Κ το ενεργητικό υποχώρησε κατά 0,56% και διαμορφώθηκε στα 1,38 δισ. ευρώ, λόγω των αρνητικών αποδόσεων που κατέγραψαν οι επιμέρους κατηγορίες, με μόνη εξαίρεση τα Διεθνή Ομολογιακά Α/Κ που σημείωσαν κέρδη της τάξης του 0,43% κατά μέσο όρο, αλλά και των εκροών ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Από τις υπόλοιπες επιμέρους κατηγορίες τα Ελληνικά Α/Κ κατέγραψαν τις υψηλότερες απώλειες της τάξης του 1,04%, ενώ τα Μη Κρατικά Α/Κ Υψηλής Απόδοσης και τα Κρατικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Χωρών ακολούθησαν με αρνητική μέση εβδομαδιαία απόδοση της τάξης του 0,26% και 0,19% αντίστοιχα.
Τέλος, το ενεργητικό των Α/Κ Χρηματαγορά κατέγραψε περαιτέρω μείωση κατά 1,01% στα 821 εκατ. ευρώ, έπειτα από εξαγορές μεριδίων αξίας 9,32 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αμαζόνιος: «Ψηφιακή αποικιοκρατία» – Πώς το ίντερνετ επηρεάζει τη ζωή των αυτόχθονων πληθυσμών
- Email gate: Αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών στη δίκη για τη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων
- Η Under Armour μας συστήνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά running για κάθε χιλιόμετρο
- Άλιμος: 15χρονος τραυμάτισε ηλικιωμένη αρπάζοντας με τη βία αλυσίδα λαιμού και την τσάντα της με χρήματα
- Νετανιάχου: Εγώ και ο Τραμπ συμφωνούμε στα βασικά σχετικά με το Ιράν
- Η Κομισιόν χαλαρώνει τους δημοσιονομικούς κανόνες λόγω Ιράν – Για να αντιμετωπίσουν τα κράτη-μέλη την ενεργειακή κρίση
- Αγορά εργασίας: Με ελαστική εργασία 1 στους 8 στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην ΕΕ
- Καλαμάτα: Σε δικηγόρο για διαζύγιο είχε πάει η 39χρονη λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της από τον σύζυγό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)





























![Απρόσμενος επισκέπτης στα Γρεβενά: Ένα αξιολάτρευτο αρκουδάκι έκοβε βόλτες στις αυλές των σπιτιών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_72363f72363f7236-315x220.png)



![Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_eymhixeymhixeymh-315x220.png)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442