Στο τελικό στάδιο η γεώτρηση «Όμηρος» της Noble Energy στην κυπριακή ΑΟΖ
Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας.
Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας.
Την ίδια ώρα, φαίνεται πως μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, η Κυπριακή κυβέρνηση προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης της ισραηλινής Delek, για απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% των δικαιωμάτων της Νoble Εnergy στο «Αφροδίτη».
Ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας Γιλτσιάκ Τσιούβα, που συνόδευση την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στην Κύπρο, φέρεται να φεύγει ικανοποιημένος αυτή τη φορά από την Κύπρο καθώς υπάρχουν πλέον εξελίξεις σε σχέση με το αίτημα της εταιρείας του και αναμένεται να εξεταστεί πολύ σύντομα από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- DEMO: Με το βλέμμα στην πρόληψη και τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442