
Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν λέει το υπουργείο Οικονομικών
Τη διαβεβαίωση ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και του Νοεμβρίου παρέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Υψηλόβαθμος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του in.gr δηλώνει πως ενδεχόμενη καθυστέρηση της εκταμίευσης της έκτης δόσης δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα καθώς με τα σημερινά δεδομένα «λεφτά υπάρχουν» μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου.
Τη διαβεβαίωση ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και του Νοεμβρίου παρέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Υψηλόβαθμος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του in.gr δηλώνει πως ενδεχόμενη καθυστέρηση της εκταμίευσης της έκτης δόσης δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα καθώς με τα σημερινά δεδομένα «λεφτά υπάρχουν» μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, οι εισροές στα κρατικά ταμεία από την έκτακτη εισφορά, από την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αλλά και από το τέλος ακινήτων που άρχισε να εισπράττεται έχουν αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα και διασφαλίζουν την πληρωμή μισθών, συντάξεων και λοιπών υποχρεώσεων, τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του επόμενου μήνα.
«Για όσο διάστημα η καταβολή των φόρων γίνεται απρόσκοπτα δεν θα αντιμετωπίσουμε άμεσο πρόβλημα», δήλωσε το ίδιο στέλεχος, σημειώνοντας πως η κοινή γνώμη δεν πρέπει να τρομοκρατείται από σενάρια παύσης πληρωμών.
Πάντως, η κυβέρνηση έχει ως «μαξιλάρι ασφαλείας» τόσο τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων , όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το οποίο δύναται να αντλήσει εκτάκτως περισσότερα από 1 δισ. ευρώ εφόσον χρειασθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και …κατάγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442