Ανησυχία και στην Ασία για το ελληνικό δημοψήφισμα
Η Κίνα ελπίζει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα που αποφάσισαν για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε από την Αθήνα. Παράλληλα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊβάν χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «βόμβα για τις αγορές».
Η Κίνα ελπίζει ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα που αποφάσισαν για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε από την Αθήνα για το πρόγραμμα αυτό.
«Ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να εφαρμόσουν με συνέπεια το πρόγραμμα αυτό για την επίλυση της κρίσης», τόνισε ο Χονγκ Λέι.
«Η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ, της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», πρόσθεσε ο Χονγκ και υπογράμμισε ότι «η Κίνα ήταν και θα παραμείνει ένας σημαντικός επενδυτής στην ευρωπαϊκή αγορά».
Στην Ταϊπέι, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊβάν δήλωσε ότι η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης που διαπραγματεύτηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας, είναι «μια βόμβα για τις αγορές».
«Αυτό ισοδυναμεί με βόμβα για τις χρηματαγορές. Οι ασταθείς χρηματαγορές έχουν επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Ελπίζουμε ότι η Ευρώπη θα ξαναβρεί τη σταθερότητά της. Εάν υπάρχει σταθερότητα την Ευρώπη και εάν το ευρώ συνεχίσει να υπάρχει, αυτό θα είναι προς όφελος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», τόνισε ο Περνγκ Φάι – να στο BBC της Ταϊπέι σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΑΑΔΕ: Ποιες αγροτικές πληρωμές αναμένονται – Το χρονοδιάγραμμα
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442