
Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς στις αγορές επικρατεί θετικό κλίμα μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, την ανακεφαλαιποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και την ενίσχυση της «δύναμης πυρός» του EFSF στο 1 τρισ. ευρώ, μολονότι πολλές πλευρές της συμφωνίας δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί. Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς στις αγορές επικρατεί θετικό κλίμα μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, την ανακεφαλαιποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και την ενίσχυση της «δύναμης πυρός» του EFSF στο 1 τρισ. ευρώ, μολονότι πολλές πλευρές της συμφωνίας δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.
Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωνε άνοδο 0,36% στις 5.734,34 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 ενισχυόταν κατά 0,34% στις 3.380,126 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ ήταν υψηλότερα κατά 0,80% στις 6.388,82 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.050,47 μονάδες, με κέρδη 1,39%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία» – Live βίντεο
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
- Την Κυριακή (19/7) στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Όσμαν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κρήτη και άλλες τρεις Περιφέρειες
- Ισπανία: Στάχτη έγιναν 45.000 στρέμματα στη Σαραγόσα – Θα χρειαστεί μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
- Η Ζεντάγια επιλέγει τις «ghost» βλεφαρίδες – Η αιθέρια τάση
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Αυγούστου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ της Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442