Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες μετά τη συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

«Δεν βρίσκω κατάλληλα λόγια να τα χαρακτηρίσω. Είχε το θράσος να πει ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι δεν χαρίστηκε τίποτα στη χώρα.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου ότι «προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποκοιμηθεί με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν για το λαό ένα εφαλτήριο και «να τσακίσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις που δρομολογούν για το μέλλον της ΕΕ οι τελευταίες αποφάσεις, η κ. Παπαρήγα είπε ότι βαθαίνει ο ανταγωνισμός εντός της Ένωσης με διαμόρφωση δύο πόλων, που συμφωνούν μεταξύ τους μόνο για να τσακίσουν τους λαούς.

Φυγόκεντρες δυνάμεις θα υπάρχουν, είπε η κ. Παπαρήγα και προέβλεπε ότι σε λίγα χρόνια η ΕΕ δεν θα είναι όπως είναι τώρα.

Και με την αναθεώρηση του συμφώνου του ευρώ, μπορεί να προβλέψουν πολύ πιο εύκολες διαδικασίες για την εκδίωξη από την ευρωζώνη.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η χθεσινή απόφαση είναι «ελεγχόμενη πτώχευση που κατά τη γνώμη μας μπορεί να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση, παίρνοντας υπόψη ότι η ευρωζώνη θα βρεθεί σε πιο βαθιά κρίση και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια για να έχει την άμεση ετοιμότητα της αντεπίθεσης, όπως εμείς συνηθίζουμε να λέμε και βεβαίως το εννοούμε».

Για τις τράπεζες είπε ότι οι θα χρηματοδοτηθούν με 30 δισ. ευρώ, ενδεχομένως από το παράθυρο να πάρουν και άλλα.

Το ότι θα μεγαλώσει η κρατική παρέμβαση δεν λέει τίποτα, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Και 100% να ήταν οι τράπεζες στο κράτος την ίδια πολιτική θα είχαν απέναντι στον λαό, αλλά, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός πια σαφέστατα, η μερική κρατικοποίηση θα οδηγήσει στην εξυγίανση των τραπεζών. Τα σπασμένα του κουρέματος θα τα πληρώσει ο λαός και τα μερίδια των τραπεζών θα δοθούν σε τράπεζες χωρών της ΕΕ και ενδεχομένως όχι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο