
Κοινή ομάδα εργασίας της γαλλικής και της γερμανικής Βουλής για την κρίση στο ευρώ
Στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την κρίση στο ευρώ προχωρούν η γαλλική και η γερμανική Βουλής, με την πρώτη συνεδρίαση να προγραμματίζεται για την επόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο. Της ομάδας εργασίας, με έξι Γερμανούς και έξι Γάλλους βουλευτές, θα προεδρεύουν οι πρόεδροι της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και του γερμανικού Μπούντεσταγκ.
Στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την κρίση στο ευρώ προχωρούν η γαλλική και η γερμανική Βουλής, με την πρώτη συνεδρίαση να προγραμματίζεται για την επόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο.
Η ομάδα αυτή, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της το Φεβρουάριο, θα εργαστεί «πάνω στη διαχείριση του ευρώ και την ανάγκη μιας κάποιας σύγκλισης στον οικονομικό τομέα» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπερνάρ Ακογέ.
«Τα γεγονότα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα, όμως αυτό δεν είναι λόγος για να μην προετοιμάσουμε το μέλλον» σημείωσε ο Ακογέ, λέγοντας πως «ο χρόνος της κερδοσκοπίας είναι στιγμιαίος, ο χρόνος των εκτελεστικών εξουσιών είναι πολιτικός, ο κοινοβουλευτικός χρόνος είναι πολύ πιο αργός καθώς απαιτεί βαθιές αλλαγές».
Της ομάδας εργασίας θα προεδρεύουν ο Ακογέ και ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμμερτ. Η ομάδα θα απαρτίζεται από έξι Γερμανούς και έξι Γάλλους βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ
- Σουδάν: Δεν θα συγκρατεί πλέον τους παραστρατιωτικούς, που κατηγορούνται για γενοκτονία, λέει ο επικεφαλής του
