Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά Θέμο Σκανδάμη
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου της Μάρθας Φριντζήλα και του Θέμου Σκανδάμη, στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Αθήνα, (2ος Όροφος) Ωρα 21:30 Κερδίστε ΠροσκλήσειςΣυμπληρώστε τη φόρμα και Kερδίστε Προσκλήσεις για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Baumstrasse. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail. Κυκλοφόρησε από το label Μικρός Ήρως, η νέα δισκογραφική […]
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου της Μάρθας Φριντζήλα και του Θέμου Σκανδάμη, στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Αθήνα, (2ος Όροφος) Ωρα 21:30
Κερδίστε ΠροσκλήσειςΣυμπληρώστε τη φόρμα και Kερδίστε Προσκλήσεις για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Baumstrasse.
Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.
Κυκλοφόρησε από το label Μικρός Ήρως, η νέα δισκογραφική δουλειά της Μάρθας Φριντζήλα, στην οποία η αξιόλογη ερμηνεύτρια επιλέγει να ερμηνεύσει τραγούδια του Θέμου Σκανδάμη.
Η γνωριμία τους έγινε δέκα χρόνια πριν στη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύντομα εξελίχθηκε σε φιλία.
Ο Θέμος Σκανδάμης, έχοντας σπουδάσει και θέατρο, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας «Δρόμος με δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα, συμμετέχοντας στις παραστάσεις και τις δραστηριότητες της. Παράλληλα έπαιξε μουσική για παραστάσεις θεάτρου και θεάτρου σκιών και έγραψε τα πρώτα του τραγούδια παρουσιάζοντάς τα σε μικρές μουσικές σκηνές. Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 και σε αυτό συμμετείχε η Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύοντας τα τρία από τα δεκαπέντε τραγούδια του.
Δέκα ωραία λαϊκά τραγούδια του νεαρού τραγουδοποιού, που γράφει κυρίως βιωματικά, τραγούδια λαϊκά ενορχηστρωμένα, με στίχο μεστό και πρωτότυπο, που τα ερμηνεύει με τον μοναδικό, πληθωρικό της τρόπο, η Μάρθα Φριντζήλα.
Ο Θέμος Σκανδάμης σημειώνει:
«Ακονισμένο από τη βεβαιότητα, το δάκρυ χαρακώνει με ευκολία το μάγουλο, αφήνοντας σημάδια αναγνωρίσιμα απ’ όλους. Στους καιρούς ωστόσο της αμφιβολίας, τα συναισθήματα αμβλύνονται, το τοπίο θολώνει και η γραφή γίνεται «αόρατη» όπως σε εφηβικό αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου το μυστικό αποκαλύπτεται στο λευκό χαρτί μόνο όταν ο υποψιασμένος ήρωας το υποβάλει στη δοκιμασία της φλόγας ενός κεριού.
Αυτό το κερί προσπαθώ να ανάψω με αυτά τα τραγούδια και την αντικειμενική φλόγα της φωνής της Μάρθας Φριντζήλα. Το μυστικό γίνεται τραγούδι και αισθανόμαστε ότι το ξέραμε όλοι απ’ την αρχή. Τα πρόσωπα έχουν χάρτη με σημάδια αναγνωρίσιμα, η αγάπη δεν είναι μια λεπτομέρεια. Ευχαριστιόμαστε».
Η ενορχήστρωση είναι του Βασίλη Μαντζούκη.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Βασίλης Μαντζούκης (κιθάρες, τύμπανα, κρουστά, φωνητικά, midi), Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν), Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι), Σταμάτης Σταματάκης (κοντραμπάσο), Jaime Smith (βιολί), Γιάννης Αντωνιάδης (κλαρίνο) και ο Θέμος Σκανδάμης (κιθάρα, φωνητικά).
Περισσότερα: http://www.dentra.gr/index.php
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442