
«Ανέβασε ταχύτητα» η ΕΚΤ στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τη περασμένη εβδομάδα
Διπλασίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την αξία των ομολόγων που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα (13 με 19 Οκτωβρίου), αποκτώντας χρεόγραφα συνολικού ύψους 4,49 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Από το ξεκίνημά του, το μέγεθος του προγράμματος κυμαινόταν σε ευθεία αναλογία με την ισχύ των πιέσεων που ασκούν οι αγορές στο ευρωπαϊκά ομόλογα -και ενώ τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς στο στόχαστρο βρέθηκαν τα ισπανικά αλλά ιδιαίτερα τα ιταλικά ομόλογα, η ΕΚΤ επανεκκίνησε το πρόγραμμα.
Διπλασίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την αξία των ομολόγων που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα (13 με 19 Οκτωβρίου), αποκτώντας χρεόγραφα συνολικού ύψους 4,49 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.
Την αμέσως προηγούμενη βδομάδα, η αξία όλων των ομολόγων που αγοράστηκαν από την ΕΚΤ, δεν είχε ξεπεράσει τα 2,24 δισ. ευρώ.
Η ΕΚΤ είχε επανεκκίνησει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, ώστε να αποκλιμακωθούν τα spread των «βαλλόμενων» χρεογράφων.
Από το ξεκίνημά του, το μέγεθος του προγράμματος κυμαινόταν σε ευθεία αναλογία με την ισχύ των πιέσεων που ασκούν οι αγορές στο ευρωπαϊκά ομόλογα -και ενώ τους τελευταίους δύο μήνες, στο στόχαστρο έχουν βρεθεί τα ισπανικά αλλά ιδιαίτερα τα ιταλικά ομόλογα.
Η Τράπεζα ανέφερε επίσης ότι την περασμένη βδομάδα κατέστησαν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις για συνολικά 240 εκατομμύρια ευρώ, από κρατικά ομόλογα, που η ΕΚΤ έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
- Ιαπωνία: Φοβάται την έλλειψη νάφθας – Τι είναι και γιατί ανησυχούν οι άνθρωποι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442