Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο, που συζητείται στο Κοινοβούλιο και το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές παρέμειναν για πολλές ώρες οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Το ΠΑΜΕ έστησε ομάδες περιφρούρησης στην λεωφόρο Αμαλίας, ενώ η Σταδίου και η Πανεπιστημίου πλημμύρισαν από διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών.

Aνεπίσημες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για τουλάχιστον 70.000 κόσμου, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μιλούν για τουλάχιστον 200 χιλιάδες. 

  Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τοποθετήθηκε επί της Βασ.Σοφίας -μπροστά από τη Βουλή- ο ειδικός μεταλλικός φράχτης.

  Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια. Οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήσαν πορεία προς τη Βουλή, όπου συζητείται το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στο Σύνταγμα βρίσκεται το ΠΑΜΕ.

  «Από δω και μπρος τα πράγματα θα κριθούν κυριολεκτικά από το γίγαντα λαό και όχι από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και από συμβούλια και διαβούλια με τα άλλα κόμματα. Ο λαός χωρίς φόβο, χωρίς αυταπάτη πρέπει να τραβήξει μπροστά ως την τελική νίκη. Νίκη θα υπάρξει όταν ο λαός το αποφασίσει. Μία είναι η λύση: Ο πλούτος που υπάρχει σε αυτή τη χώρα να γίνει λαϊκός. Να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά της ΕΕ και μονόπλευρα να διαγραφεί το χρέος. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που βρέθηκε στην Ομόνοια.

  «Σήμερα μιλάει ο λαός. Και όταν μιλάει ο λαός τα πολλά λόγια είναι περιττά, είναι φτώχια. Είμαστε 11 εκατομμύρια και είναι 154, κι άμα είναι 154. Η λαϊκή οργή έχει γίνει πια ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.

  «Σήμερα αντιπαρατίθενται δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα της υποταγής, της μιζέριας, των καρτέλ της διαπλοκής και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης. Αυτή η νέα Ελλάδα, η Ελλάδα της αξιοπρέπειας θα νικήσει τους ολιγάρχες και θα στείλει την κυβέρνηση Παπανδρέου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

  Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα επαναληφθούν και την Πέμπτη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη συνδικαλιστικές οργανώσεις.

  Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

  Γράψτε το σχόλιο σας