Το νέο Rainbow Warrior της Greenpeace ανοίγει πανιά
H 3η έκδοση του πλοίου Rainbow Warrior είναι έτοιμη να πλεύσει στις θάλασσες του κόσμου, στις υπηρεσίες της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace.
H 3η έκδοση του πλοίου Rainbow Warrior είναι έτοιμη να πλεύσει στις θάλασσες του κόσμου, στις υπηρεσίες της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace.
To πλοίο αυτό, αντικαθιστά την παλιά, δεύτερη, έκδοση του πλοίου-συμβόλου της οργάνωσης, που με την επί 22 χρόνια δράση του, κατάφερε σημαντικές νίκες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου,όπως εξηγείται στην ανακοίνωσή της οργάνωσης.
Το νέο Rainbow Warrior κατασκευάστηκε με εδικές προδιαγραφές, αξιοποιώντας στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία. Επιπλέον ο σχεδιασμός του, το καθιστά ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον σκάφη στην κατηγορία του.
«Το Rainbow Warrior είναι το πλέον κατάλληλο πλοίο να αντιμετωπίσει τον καταιγισμό των οικολογικών, δημοκρατικών και οικονομικών προκλήσεων που ζούμε σήμερα» δήλωσε ο Kumi Naidoo, γενικός διευθυντής της διεθνούς Greenpeace.
«Το νέο Rainbow Warrior, με το διεθνές πλήρωμά του, θα αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά εγκλήματα σε όλο τον κόσμο, θα ερευνά και θα εκθέτει καταστροφικές δραστηριότητες, αλλά ίσως και να δώσει ένα φως ελπίδας και έμπνευσης για δράση, όπου κι αν πηγαίνει», πρόσθεσε.
Η δράση της Greenpeace ξεκίνησε, 40 χρόνια πριν, από τη θάλασσα. Από τότε, οι ακτιβιστές πολλές φορές συμμετείχαν σε τολμηρές αποστολές ταξιδεύοντας με παλιά, σκουριασμένα, δανεικά ή ακόμη και ανακατασκευασμένα πλοία.
in.gr
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442