Επεκτείνονται τα κέρδη για τις τιμές του πετρελαίου
Πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται την Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη ύψους 4,6% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα αποτρέψει τη διολίσθηση στην ύφεση και συνεπώς η μείωση για καύσιμα δεν θα μειωθεί.
Πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι ενισχύεται την Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη ύψους 4,6% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα αποτρέψει τη διολίσθηση στην ύφεση και συνεπώς η μείωση για καύσιμα δεν θα μειωθεί.
Η τιμή του αργού, στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου, ενισχύθηκε έως 91 σεντς (1.1%) στα 87,71 δολάρια, για να υποχωρήσει αργότερα στα 87,06 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε άνοδο 4,6% περίπου, ενώ από τις αρχές του 2011 είναι χαμηλότερα κατά 4,8%.
Η τιμή του Μπρεντ, στα συμβόλαια Δεκεμβρίου, είναι στα 112,25 δολάρια, έπειτα από κέρδη 7,8% την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα από την αμερικανική αγορά, την εβδομλαδα που τελείωσε στις 11 Οκτωβρίου τα πονταρίσματα των hedge funds υπέρ της ανόδου των τιμών αυξήθηκαν κατά 7,8%.
Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η τιμή του αργού πετρελαίου ίσως αυξηθεί μέχρι να συναντήσει αντίσταση στα 89,84 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύγκρουση Ryanair – Fraport για τις χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια – Σφοδρές αντιδράσεις
- Μπορεί η γιόγκα να τα βάλει με τις ημικρανίες;
- Καιρός: Έως τους 28 βαθμούς «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει
- Pax Sinica: To δώρο του Τραμπ στον Σι ενόψει της επίσκεψής του στην Κίνα
- Η «κρυφή» πλευρά του Κάμα Σούτρα: Γυναικεία επιθυμία, συναίνεση και σεβασμός
- Η τελειότητα δεν φέρνει την ευτυχία
- Η Βρετανία βγαίνει διαιρεμένη μετά τις εκλογές – Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας ενισχύονται διαρκώς
- H Eλλάδα στο Ευρωβαρόμετρο: Σε κακή οικονομική κατάσταση το 46% – Δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση το 77%
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442