Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποβάθμιση της Ισπανίας από την Standard and Poor’s

Υποβάθμιση της Ισπανίας από την Standard and Poor’s

Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα από το «ΑΑ» στο «ΑΑ-», επικαλούμενος την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ο αμερικανικός οίκος δικαιολόγησε την υποβάθμιση αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία, στην πιστωτική στενότητα και στο υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας.

Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα από το «ΑΑ» στο «ΑΑ-», επικαλούμενος την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο αμερικανικός οίκος δικαιολόγησε την υποβάθμιση αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία, στην πιστωτική στενότητα και στο υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας.

«Παρά την ανθεκτικότητα των οικονομικών επιδόσεων κατά τη διάρκεια του έτους, διαβλέπουμε αυξημένους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας λόγω της υψηλής ανεργίας, των αυστηρότερων όρων χρηματοδότησης, το υψηλό επίπεδο του χρέους του ιδιωτικού τομέα και την πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας των βασικότερων εμπορικών εταίρων της Ισπανίας», τόνισε ο οίκος.

Σημειώνεται πως στις 7 Οκτωβρίου ο Fitch είχε υποβαθμίσει πρώτος την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες στο «AA-» με αρνητικές προοπτικές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024