Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία
Συνάντηση εργασίας για την συνομολόγηση συμφωνίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι στην Ελβετία θα έχουν την επόμενη εβδομάδα υπηρεσιακοί παράγοντες ελληνικών υπουργείων με Ελβετούς αξιωματούχους. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλος.
Συνάντηση εργασίας για την συνομολόγηση συμφωνίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι στην Ελβετία θα έχουν την επόμενη εβδομάδα υπηρεσιακοί παράγοντες ελληνικών υπουργείων με Ελβετούς αξιωματούχους. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλος.
Σημειώνεται πως στα τέλη Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος είχε επικοινωνία με την Ελβετή ομόλογό του, με την οποία εξέτασαν το πλαίσιο πιθανής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και Ελβετίας κατά τα πρότυπα αυτής που συνήψαν οι Ελβετοί με Βρετανία και Γερμανία.
Στο πλαίσιο αυτό η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%. Το υπουργείο Οικονομικών τοποθετεί τις εν λόγω καταθέσεις στα 150 δισ. ευρώ, οπότε η συνολική απόδοση μπορεί να κυμανθεί στα 15-30 δισ. ευρώ.
Οι συζητήσεις Ελλάδας – Ελβετίας έχουν ξεκινήσει από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την άνοιξη, όπου τόσο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν επαφές με τις ελβετικές αρχές για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442