Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης εξαπλώνεται και περνά τον Ατλαντικό. Η πρωτοβουλία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» βρήκε μιμητές και στη Βρετανία, καθώς 4.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από το κίνημα «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου». Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από «Αγανακτισμένους» οργανώνονται την ίδια ημέρα σε περίπου 45 χώρες. Διαδηλωτές στο Δουβλίνο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας και έχουν λάβει οδηγίες να είναι «ευγενικοί» με τους τραπεζίτες.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης εξαπλώνεται και περνά τον Ατλαντικό. Η πρωτοβουλία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» βρήκε μιμητές και στη Βρετανία, καθώς 4.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από το κίνημα «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το ραντεβού των διαδηλωτών είναι στην πλατεία Paternoster, κοντά στα γραφεία της Bank of America, στην King Edward Street, και του ομίλου Goldman Sachs στην Fleet Street.
{{{ map }}}
Εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου δήλωσε ότι γνωρίζει για την κινητοποίηση, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από «Αγανακτισμένους» οργανώνονται στις 15 Οκτωβρίου σε περίπου 719 πόλεις, σε 71 χώρες.

Ο δικτυακός τόπος με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει έναν χάρτη με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες τη συγκεκριμένη ημέρα.

Από την Τανζανία ώς τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.

Διαδηλωτές στο Δουβλίνο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Οι διοργανωτές έχουν ζητήσει από τους διαδηλωτές να είναι «ευγενικοί» με τους τραπεζίτες που περνούν καθημερινά τις πύλες της τράπεζας, ζητώντας τους να μην τους απευθύνουν υβριστικά σχόλια.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Wall Street» έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου ένα μήνα και οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν ότι σύντομα θα εξασθενούσε. Οι εκτιμήσεις αυτές διαψεύστηκαν σύντομα, αφού την υποστήριξή τους στους «Αγανακτισμένους» Νεοϋορκέζους έχουν εκφράσει πολλά εργατικά συνδικάτα, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και σε άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr