Την εκδίωξή τους από την αστυνομία φοβούνται οι Αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης
Συνεργεία καθαρισμού στο πάρκο όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα οι Αγανακτισμένοι στη Νέα Υόρκη προτίθενται να στείλουν οι Αρχές, με τους διαδηλωτές να απειλούν να τα εμποδίσουν θεωρώντας ότι είναι μία προσπάθεια να τους απομακρύνουν μόνιμα.
Συνεργεία καθαρισμού στο πάρκο όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα οι Αγανακτισμένοι στη Νέα Υόρκη προτίθενται να στείλουν οι Αρχές, με τους διαδηλωτές να απειλούν να τα εμποδίσουν θεωρώντας ότι είναι μία προσπάθεια να τους απομακρύνουν μόνιμα.
Παραταύτα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισκέφτηκε την Τετάρτη το πάρκο Ζουκότι όπου είναι το στρατηγείο των διαδηλωτών, τρία τετράγωνα από τη Γουόλ Στριτ, είπε στους διαδηλωτές ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί όσο τηρούν τους νόμους.
Τους είπε ακόμη ότι τα συνεργεία καθαρισμού θα έρθουν τα ξημερώματα της Παρασκευής καθώς, αναφέρει τo Reuters, οι Αρχές της Νέας Υόρκης εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στο πάρκο, τη φθορά και τη συσσώρευση σκουπιδιών. Αλλά και οι ιδιοκτήτες του πάρκου έχουν δηλώσει ότι μετά τον καθαρισμό δεν θα επιτρέψουν να εγκατασταθούν τέντές ή να κοιμούνται διαδηλωτές σε μουσαμάδες.
Τα μέλη της Occupy Wall Street απειλούν τώρα να παρεμποδίσουν κάθε σχετικά προσπάθεια φτιάχνοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το πάρκο και καλώντας σε καθιστική διαμαρτυρία.
Αρνούνται κατηγορηματικά ότι το μέρος είναι ανθυγιεινό και βρώμικο, όπως λένε οι Αρχές και επισημαίνουν δε ότι μπορεί να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία. «Μας είπαν ότι μπορούμε να επιστρέψουμε αργότερα, [αλλά] αυτό μπορεί να είναι δικαιολογία για να μας διώξουν μόνιμα» είπε ένας από αυτούς.
Το κίνημα που ξεκίνησε με μάλλον ισχνή συμμετοχή για την συμβολική κατάληψη της Γουόλ Στριτ στις 17 Σεπτεμβρίου (παρεμποδίστηκε όμως από την αστυνομία) έχει από τότε επεκταθεί στις περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ με ανάλογες καταλήψεις δημόσιων χώρων. Οι συμμετέχοντες –το 99% του πληθυσμού όπως λένε– καταγγέλλουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, την απληστία τους και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν ή υπονομεύουν τη δημοκρατία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
- Ακόμη περισσότερα στρατεύματα θα χρειαστούν οι ΗΠΑ για τον έλεγχο του Ορμούζ – Μεγάλο το ρίσκο για τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442