Αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας
Ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη, που έχασε το πόδι του από σφαίρα αστυνομικού κατά την διάρκεια καταδίωξης στο κέντρο της Αθήνας πριν περίπου ενάμισι χρόνο μετά την ληστεία πολυκαταστήματος. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σ.Σεϊσίδη για το πλημμέλημα της οπλοφορίας, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη κατά πέντε ευρώ τη μέρα.
Ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη, που έχασε το πόδι του από σφαίρα αστυνομικού κατά την διάρκεια καταδίωξης στο κέντρο της Αθήνας πριν περίπου ενάμισι χρόνο μετά την ληστεία πολυκαταστήματος.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σ.Σεϊσίδη για το πλημμέλημα της οπλοφορίας, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη κατά πέντε ευρώ τη μέρα.
Στον συγκατηγορούμενο του, Άρη Σειρηνίδη, που επίσης είχε συλληφθεί με τον Σεϊσίδη μετά την ληστεία, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) αποφάσισε την μετατροπή της κατηγορίας της αντίστασης κατά της αρχής (πλημμέλημα) σε απείθεια, ενώ αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή για το -επίσης πλημμέλημα – της οπλοφορίας. Η συνολική ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε είναι 18 μηνών, με αναστολή.
Σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Ανάλογη ποινική μεταχείριση για τους δύο κατηγορουμένους ζήτησε με την πρότασή του ο Εισαγγελέας. Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε πως ο Σεϊσίδης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και τόνισε πως και οι δύο κατηγορούμενοι αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα