Με οδηγό τις τράπεζες το Χρηματιστήριο καταγράφει υψηλά κέρδη την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Η αγορά αντιδρά μετά τις συσσωρευμένες απώλειες 23,6% των τραπεζών τις τελευταίες δύο ημέρες. Ωστόσο παραμένει η αβεβαιότητα για πιθανή μεγαλύτερη περικοπή του ελληνικού χρέους, καθώς και για την εκταμίευση της έκτης δόσης, παρά την θετική εισήγηση της τρόικας.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Η αγορά αντιδρά μετά τις συσσωρευμένες απώλειες 23,6% των τραπεζών τις τελευταίες δύο ημέρες. Ωστόσο παραμένει η αβεβαιότητα για πιθανή μεγαλύτερη περικοπή του ελληνικού χρέους, καθώς και για την εκταμίευση της έκτης δόσης, παρά την θετική εισήγηση της τρόικας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 757,62 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 4,43%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,935 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,75% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,53%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πτωτικά κινείται μόνο η μετοχή της Τιτάν (-0,44%), ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσιάζουν οι μετοχές της Eurobank (+16,07%), της Alpha Bank (+15,06%), της Εθνικής (+11,88%), της Πειραιώς (+10,24%) και του Τ.Τ (+8,12%).
Από τους επιμέρους δείκτες πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Κατασκευών (-0,08%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,33%), των Ταξιδιών (+6,54%) και της Υγείας (+6,53%).
Ανοδικά κινούνται 108 μετοχές, 47 πτωτικά και 30 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ +30,00%, Ιντεάλ (κο) +27,42%, Nexans +25,13% και Paperpack +25,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τ Bank -30,00%, Χατζηκρανιώτη -30,00%, Σφακιανάκης -30,00% και Λανακάμ (κο) -29,82%.
Το κλίμα παραμένει θετικό παρά την ανακοίνωση ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διευρύνθηκε κατά 15% το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε χαμηλότερα του αναθεωρημένου ενδεικτικού στόχου. Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν κέρδη παρά την ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) πραγματοποιεί εσωτερικά τεστ αντοχής των τραπεζών στα οποία θέτει ως όριο επιτυχίας δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) τουλάχιστον το 7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442