Τη μορφή των κινητοποιήσεών τους θα καθορίσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στη συνεδρίαση των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Κάποιες από τις κινητοποιήσεις τους αναμένεται να είναι σε συντονισμό και με άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ.

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις, ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ χαρακτηρίζουν «έκτρωμα» το πολυνομοσχέδιο και τονίζουν ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε «πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα».

Οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς και συντάξεις και βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και τη γενικευμένη φτώχεια».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που δημιουργεί δυσλειτουργίες στα λιμάνια είναι αυτή που περιορίζει το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται όσες υπερωρίες αντιστοιχούν, ώστε το λιμάνι να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και τα Σαββατοκύριακα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ