Έληξε η κατάληψη στο Τμήμα Μισθοδοσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Αποκλεισμένο από εργαζομένους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Τμήμα Μισθοδοσίας του, που βρίσκεται επί της οδού Σίνα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μεγάλες μειώσεις που θα υποστούν οι αποδοχές τους βάσει του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου. Το σχετικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο ρυθμίζεται και το θέμα της εφεδρείας, κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Αποκλεισμένο από εργαζομένους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Τμήμα Μισθοδοσίας του, που βρίσκεται επί της οδού Σίνα. \
Η κατάληψη έληξε λίγο πριν τις 11:00.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μεγάλες μειώσεις που θα υποστούν οι αποδοχές τους βάσει του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου. Το σχετικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο ρυθμίζεται και το θέμα της εφεδρείας, κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η αναπροσαρμογή των βασικών μισθών και η κατάργηση του συνόλου των ειδικών επιδομάτων επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στις τελικές αποδοχές κυρίως σε δύο κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:
* Μέχρι και 50% σε 100.000 μόνιμους υπαλλήλους που λάμβαναν υψηλά επιδόματα, όπως για παράδειγμα στους εργαζόμενους των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, κυρίως σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
* Μέχρι και 40% στους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, ανεξάρτητες αρχές, ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου. Οι αμοιβές στις δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και στα επιχορηγούμενα νομικά πρόσωπα ξεπερνούν σήμερα τον μέσον όρο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, που υπολογίζονται στις 22.000 ευρώ, από 20% έως και 57% σε μερικές περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442