Διευκρινίσεις ΟΠΑΠ για την επέκταση μονοπωλίου και τη νέα άδεια βιντεολόττο
Tο συνολικό τίμημα της δεκαετούς επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και της σύμβασης απόκτησης της άδειας για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση των 35.000 παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 935 εκατ. ευρώ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Tο συνολικό τίμημα της δεκαετούς επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και της σύμβασης απόκτησης της άδειας για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση των 35.000 παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 935 εκατ. ευρώ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Το τίμημα θα καλυφθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, από δανεισμό και από έσοδα που θα προκύψουν από το αποτέλεσμα των διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών, για την απόκτηση δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης εκ μέρους τρίτων παραχωρησιούχων.
Η καταβολή του τιμήματος των 375 εκατ. ευρώ για την επέκταση της σύμβασης θα γίνει εφάπαξ την επομένη ημέρα της υπογραφής της σχετικής σύμβασης με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΔ), υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγκριθεί από την επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, αναφέρει ο ΟΠΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442