Πάνω από 700 διαδηλωτές της πορείας «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ» συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ο κύριος όγκος των συλλήψεων έγινε στη γέφυρα του Μπρούκλιν, όπου την πορεία -καθ’ οδόν προς το χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ- σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι διαδηλωτές δεν έμειναν στο τμήμα για τους πεζούς, αλλά κατέλαβαν και το δρόμο.

Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες μετά την κράτησή τους, ενώ η γέφυρα άνοιξε για τα οχήματα ελάχιστες ώρες αργότερα.

«Πάνω από 700 (διαδηλωτές) συνελήφθησαν στη γέφυρα του Μπρούκλιν αργά το απόγευμα», αφού «παρακώλυσαν την κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση το Μπρούκλιν επί δύο ώρες», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε ανάλογη, παράλληλη διαδήλωση στη Βοστόνη, στα γραφεία της Bank of America, συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθησαν 24 διαδηλωτές.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές «απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, άλλοι θα περάσουν μια ημέρα» στο κρατητήριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» διατρανώνει την αντίθεσή του όχι μόνο στην «απληστία του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου», σύμβολο της οποίας θεωρείται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά διαμαρτύρεται επίσης και για τα ακόμη υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις κατασχέσεις κατοικιών για χρέη στις τράπεζες.

Οι διαμαρτυρίες μετρούν σχεδόν δύο εβδομάδες, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στο πάρκο Zuccotti, όπου και δηλώνουν πως θα παραμείνουν για μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας