Από την 1η Νοεμβρίου οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
Κατά 15% με 30% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 60% θα περικοπούν από την 1η Νοεμβρίου οι επικουρικές συντάξεις δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega. Οι περικοπές αφορούν όλους τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης
Κατά 15% με 30% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 60% θα περικοπούν από την 1η Νοεμβρίου οι επικουρικές συντάξεις δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega.
Οι περικοπές αφορούν όλους τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, το ταμείο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και το ταμείο των πολιτικών υπαλλήλων, όπως και ταμείο που καλύπτει υπάλληλους τραπεζών.
Όπως υπογράμμισε, οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να είναι ανταποδοτικές καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχει ταμείο το οποίο με 60 ευρώ μπορεί να δίνει 400 ευρώ επικουρική σύνταξη».
Οι περικοπές, εξήγησε, είναι απαραίτητες γιατί σε διαφορετική περίπτωση κάποια ταμεία σε ένα με δύο χρόνια δεν θα μπορούσαν να δώσουν καθόλου συντάξεις, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων τους.
Ο υπουργός προανήγγειλε ακόμη και δεύτερο γύρο περικοπών μόλις ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες. Όι νέες μειώσεις θα αφορούν αυτή τη φορά όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει την περικοπή επικουρικών συντάξεων για το ποσό από τα 150 ευρώ και πάνω κατά 30% και όχι από τα 300 ευρώ και πάνω όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
- Ευρώπη: Το 56% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς – Στην Ελλάδα;
- To μέλλον της Google είναι agentic – Όλες οι ανακοινώσεις στο συνέδριο της εταιρείας
- Ζαχαρίας Κεσσές: Κάποια θύματα του Predator ντίλαραν με τις υποκλοπές το πολιτικό τους μέλλον, όλοι όσοι είναι στη λίστα, δεν τους ακούμπησε κανείς
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Ναρκωτικά, όπλα και «διάλογοι-φωτιά» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442