O Google Chrome «θα ξεπεράσει τον Firefox σε μερίδιο αγοράς στα τέλη του έτους»
O Chrome, το πρόγραμμα της Google για πλοήγηση στο Διαδίκτυο, θα έχει εκθρονίσει τον Mozilla Firefox από τη θέση του δεύτερου δημοφιλέστερου browser έως τα τέλη του έτους, προβλέπει εταιρεία διαδικτυακών μετρήσεων.
O Chrome, το πρόγραμμα της Google για πλοήγηση στο Διαδίκτυο, θα έχει εκθρονίσει τον Mozilla Firefox από τη θέση του δεύτερου δημοφιλέστερου browser έως τα τέλη του έτους, προβλέπει εταιρεία διαδικτυακών μετρήσεων.
Τα στοιχεία της StatCounter δείχνουν ότι από την αρχή του 2011 το μερίδιο του Chrome στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται κατά περίπου 1% το μήνα, ενώ το μερίδιο του Firefox πέφτει κάθε μήνα κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, την περασμένη Τετάρτη ο Chrome είχε μερίδιο 23,16% στην παγκόσμια αγορά και ο Firefox 27,49%.
Την κυρίαρχη θέση με μερίδιο 41,89% διατηρεί ο Internet Explorer της Microsoft, του οποίου όμως το μερίδιο πέφτει. Ανοδική πορεία ακολουθεί ωστόσο η τελευταία έκδοση του προγράμματος, ο ΙΕ9, ειδικά μεταξύ των χρηστών των Windows 7.
Τα δεδομένα της StatCounter, πάντως, δεν βρίσκονται σε συμφωνία με τα στοιχεία άλλων εταιρειών. Όπως επισημαίνει ο δικτυακός τόπος του Computer World, η εταιρεία Net Applications, της οποίας τα στοιχεία θεωρούνται πιο αξιόπιστα, έδινε τον Αύγουστο ποσοστό 22,6% για τον Firefox και μόλις 15,5%.
Ακόμα και με τα στοιχεία της Net Applications, πάντως, η ανοδική πορεία του Chrome θα μπορούσε να τον φέρει στη δεύτερη θέση στα μέσα του 2012.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αύξηση στο μερίδιο του Chrome καταγράφηκε το πρώτο δίμηνο μετά την έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας της Google τον περασμένο Μάιο.
Σε ένα από τα τηλεοπτικά σποτ που προβάλλονται στις ΗΠΑ, ένας πατέρας χρησιμοποιεί το Chrome, το ΥοuTube, το Gmail και άλλες υπηρεσίες της Google για να καταγράψει τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή της κόρης του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Premier League: Έχασε ευκαιρία να κλειδώσει την πεντάδα η Άστον Βίλα – Ισοπαλία στο «Σίτι Γκράουντ»
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Συναυλία Metallica: Ο κιθαρίστας των Gojira με μπλούζα «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
- Το Ισραήλ απέλασε τους δύο ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Δεν απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442