Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το γερμανικό «ναι» στον EFSF
Εξαιρετικά θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος την έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία από την γερμανική Βουλή της συμφωνίας για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και των κονδυλίων του Προσωρινού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF). Την ικανοποίησή του εξέφρασε, ερωτηθείς σχετικά, και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Εξαιρετικά θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος την έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία από την γερμανική Βουλή της συμφωνίας για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και των κονδυλίων του Προσωρινού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF).
Την ικανοποίησή του εξέφρασε, ερωτηθείς σχετικά, και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε επίσης το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε, όπως είπε, διεθνώς «πολύ καθαρά και αποφασιστικά» μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης και οι οποίες «δεν είναι υποχρεώσεις έναντι της τρόικας και των θεσμικών της εταίρων και πιστωτών, αλλά υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια της χώρα και κυρίως απέναντι στις νέες γενιές».
Σημειώνεται ότι την ικανοποίησή της και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ψήφιση από το γερμανικό Κοινοβούλιο της ενίσχυσης του EFSF, υπογραμμίζοντας ότι ελπίζει ότι θα ψηφιστεί από όλα τα
κράτη-μέλη της Eυρωζώνης ως τα μέσα Οκτωβρίου.
«Επιδοκιμάζουμε αυτό το νέο πράσινο φως που δόθηκε στην ενίσχυση του ΕΤΧΣ, μετά τη Φινλανδία χθες και τη Σλοβενία προχθές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν.
«Είμαστε πεπεισμένοι για το γεγονός ότι η ενίσχυση του ΕΤΧΣ θα μπορέσει να οριστικοποιηθεί ως τα μέσα του Οκτωβρίου», συνέχισε, καθώς έξι χώρες αναμένεται ακόμη να δώσουν το πράσινο φως στην ενίσχυση του EFSF.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: 16χρονος βίασε και έπνιξε την 18χρονη θετή αδελφή του
- Η γη της ελιάς: Μυστικά και προδοσίες ανατρέπουν τις ισορροπίες
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442