WRC – Ράλι Γαλλίας 2011, Shakedown: Πρώτος χρόνος του Sebastien Loeb
Στην "πρόβα τζενεράλε" για τον αγώνα της πατρίδας του ο Γάλλος ήταν οριακά ταχύτερος του Sebastien Ogier αλλά και του Dani Sordo, που δείχνει ικανός -στην ασφάλτινη επιφάνεια που εξειδικεύεται- να κερδίσει άλλο ένα βάθρο για τη MINI.
Ο Sebastien Loeb -όπως είναι αναμενόμενο σε κάθε ασφάλτινο αγώνα- ξεκίνησε την 11η φετινή συνάντηση του WRC, το Ράλι της πατρίδας του Γαλλίας, σημειώνοντας το ταχύτερο πέρασμα από τη διαδρομή των 2,36 χιλιομέτρων του shakedown στο Στρασβούργο της Αλσατίας.
Ο ομόλογός του στη Citroen, Sebastien Ogier, ήταν μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Όμως ο Γάλλος μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Dani Sordo, ο οποίος -εκμεταλλευόμενος την οδηγική του εξειδίκευση σε αυτή την επιφάνεια- θέλει να εντυπωσιάσει ξανά με το MINI John Cooper Works WRC.
Το πρώτο Ford Fiesta WRC, του Jari Matti Latvala, βρέθηκε στην 4η θέση με διαφορά οκτώ δεκάτων από τον S. Loeb. Πάντως, όλες οι ομάδες συμφωνούν ότι η διαδρομή του shakedown δεν ήταν απολύτως αντιπροσωπευτική της επιφάνειας που οι οδηγοί θα συναντήσουν στις Ειδικές Διαδρομές, που ξεκινούν την Παρασκευή (30/09).
«Όπως και πέρσι, πρέπει να συγκεντρωθώ στον αγώνα μου και να προσπαθήσω να αδιαφορήσω για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου» είπε ο Sebastien Loeb, πιθανώς εννοώντας τη ρήξη του Sebastien Ogier με τον ίδιο και με τη Citroen Sport.
WRC – ΡΑΛΙ ΓΑΛΛΙΑΣ 2011
SHAKEDOWN
1. Loeb (Citroen) 1:47.1
2. Ogier (Citroen) 1:47.3
-. Sordo (MINI) 1:47.3
4. Latvala (Ford) 1:47.9
5. P. Solberg (Solberg Citroen) 1:48.1
6. Mekke (MINI) 1:48.2
7. H. Solberg (Stobart Ford) 1:48.3
8. Raikkonen (Ice1 Citroen) 1:48.5
9. Wilson (Stobart Ford) 1:48.6
10. Hirvonen (Ford) 1:48.9
auto.in.gr
- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Alpha Bank: Με νέα στασιμότητα απειλεί την Γερμανία ο πόλεμος στο Ιράν
- Απλά tips για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες (μετά τα 50)
- Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442